Ny hjemmeside - hvis du oplever problemer så skriv på salg@astina.dk eller ring 70 900 800 - der vil være lidt forstyrrelser den næste tid indtil vi er helt på plads :)

Reserverede beløb på Mastercard / VISA debet kort

Reservation på Debit kort – hvordan fungerer det egentligt?

Er der penge reserveret på dit kort, selvom vi har annulleret din ordre eller sendt dine varer og hævet pengene? Så kan du her læse hvorfor.

Når du køber noget på nettet med et Mastercard (eller VISA Electron) bliver pengene ikke hævet med det samme, og da man ikke kan hæve flere penge end der er på kontoen – så e det nødvendigt for kortudsteder at reservere pengene på købsbeløbet, så man er sikker på pengene er der – når de skal hæves fra kontoen.

Bulletpoints:

  • En reservation på et debit kort vil altid være 30 dage selvom betalingen annulleres
  • Kun din bank kan ophæve reservationen
  • For at ophæve reservationen skal du blot sende dokumentation om betalingen er annulleret til din Bank – så kan de fjerne reservationen

Desværre er systemet lavet så dårligt at selvom vi som webshop annullerer din betaling – så sletter Nets / Banken ikke din reservation på kortet, det er kun banken der kan bede Nets ophæve reservationen på kortet.

 

Sådan ophæver du reservationen på dit kort

Du skal kontakte din bankrådgiver og vedlægge information om transaktionen, det vil som regel være købsdato og beløb – derudover skal du vedlægge dokumentation om ordren er annulleret / købet er annulleret, eksempelvisen e-mail fra os eller lignende.

Hvor længe er pengene reserveret?

Pengene er som standard reserveret i 30 dage, hvorefter reservationen automatisk ophæves.

Links:

Dansk bank
E-Mærket har lavet denne artikel
Artikel fra TV2 om problemestillingen
Astina.dk Handelsbetingelser