Ny hjemmeside - hvis du oplever problemer så skriv på salg@astina.dk eller ring 70 900 800 - der vil være lidt forstyrrelser den næste tid indtil vi er helt på plads :)

Misforståelse om lovlige LED Pærer – Forklaringen

Dette indlæg er en redegørelse for den store misforståelse der er om den nye lovgivning vedr. eftermontering af LED Pærer, vi har en uddybende forklaring af den nye lovgivning her:

 

Tilsyneladende er der en stor udbredt mistoforståelse omkring den nye lovgivning, derfor er jeg simpelthen nød til at lave dette indlæg, da kommunikationen åbenbart ikke er ligetil for alle 

D. 20 December 2023 udsendes der en nye “Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. – Nr.: 2040” – altså en ny bekendtgørelse fra færdselsstyrelsen om ændringer i forhold til lovgivning og syn –

Punkt 6A omhandler her eftermontering af LED pærer i lygter som ikke er godkendt til LED – det værende eksempelvis halogen eller andet.

Den oprindelige skrivelse Nr.: 2040

AFSNIT 6
6a. Montering af LED-lyskilder uden E-godkendelse i e-godkendt køretøj
Ifølge gældende regler for lygter til belysning er det ikke tilladt at anvende anden lampe (lysikilde) end den, som lygten er beregnet til eller e- eller E-godkendt med.
Ny mulighed for godkendelse af LED-lyskilde i lygter til belysning………”

Bemærk den første linie her:
6a. Montering af LED-lyskilder uden E-godkendelse i e-godkendt køretøj”

Det er i denne linie der har indsneget sig en lille fejl, fordi der står “i et e-godkendt køretøj” og dette er fuldstændig irrelevant eftersom en E-Godkendt lygte altid vil være monteret på et E-Godkendt køretøj – derfor skriver Færdselsstyrelsen ud til synshallerne d. 21 eller 22. December (kan nogen verificere?) kl 11.37 følgende besked:


Kopi af mail til synshallerne:

“Køre synsvirksomheder

Der havde sneget sig en fejl ind i samlemeddelelsens pkt. 6a om LED-lygter.

Der stod noget om e-godkendt køretøj, men det er sådan set irrelevant, for dels skal biler generalt have e-/E-godkendte nærlyslygter og lamper (lyskilder) allerede fra 1/1-1971, og dels står der følgende tekst i Vejledningen om syn af køretøjer vedrørende lygter til belysning (pkt. 6.02.001 (2), side 180):

Det er ikke tilladt at anvende anden lampe (lyskilde) end den, som lygten er beregnet til eller e- eller E-godkendt med.

Den rettede Meddelelse (uden noget om e-godkendt køretøj) er lagt op på vores hjemmeside, og den er også vedhæftet her.

Glædelig jul og godt nytår”

Den store misforståelse / fortolkning

Det Fstyr prøver at forklare her er blot at der har sneget sig en ligegyldig fejl ind vedrørende der IKKE skulle stå “i e-godkendt køretøj” – det nye dokument er fuldstændigt identisk – blot uden denne sætning = det har ingen ændring eller betydning for lovgivningen – det er udelukkende en formulerings ændring!