Ny hjemmeside - hvis du oplever problemer så skriv på salg@astina.dk eller ring 70 900 800 - der vil være lidt forstyrrelser den næste tid indtil vi er helt på plads :)

Hjulbolte / Hjulmøtrikker

Når man snakker hjulbolte og hjulmøtrikker er der en del ting man skal være opmærksom på.

Kugle- eller keglehoved

Møtrikker og bolte har typiske 2 typer “hoved” (der findes flere – men disse 2 er standard) – kuglehoved er meget brugt på original fælge og fælgmærker som bl.a. Rotiform bruger det også.

På den første illustration herunder ser du hvordan hovedet skal passe i fælgens anlægsflade – er den skrå er det et “keglehoved” – runder fladen er det et kuglehoved der skal benyttes.

Denne illustration viser bolte med de forskellige typer hoved – som det kan ses herunder kan de afvige i hvordan de ser ud, så man skal være ret grundig når man kigger efter:

Du finder nemt de korrekte monteringstilbehør på vores shop:
Hjulbolte: astina.dk/hjulbolte
Hjulmøtrikker: astina.dk/hjulmotrikker

Gevindstigning på hjulbolte og hjulmøtrikker

Når produktet er oplyst som værende eks. M12x1,25 betyder det sidste tal at gevindstigningen er 1,25 – ofte vil det være 1,5 eller 1,25.

Længde på hjulbolte

Når man skal måle længden på sine bolte og møtrikker er det altid gevindlængden man omtaler, dvs. hvis en hjulbolt er angivet til at være 27mm – så betyder det at gevindlængden er 27mm. Derudover kan man få bolte / møtrikker med længere hoved.