Ny hjemmeside - hvis du oplever problemer så skriv på salg@astina.dk eller ring 70 900 800 - der vil være lidt forstyrrelser den næste tid indtil vi er helt på plads :)

Den ultimate pæreguide

Den ultimative forlygte pære guide

Vi får rigtigt mange forespørgsler hver eneste dag, hvor kunden siger, jeg vil gerne have helt hvidt lys og så skal det være så kraftigt som muligt. Problemet her, er bare det er en “modsigelse” det svarer til at bede om en varm cola der er kold hvis vi må skitsere det lidt groft 

Når vi snakker en standard halogen pære som er monteret i en bil enten om det er H7, H1 eller H4 – så er der bare begrænsninger i den grundlæggende teknologi, hvis vi tager en helt standard.

Blå / hvidt lys fra en Halogen pære

Dette kan gøres på 2 måder, den mest bruge er at farve / coate pæren med en hvid / blå farve, som ændrer lysets farve, men når man gør dette, så bevirker det simpelthen at lysudbytte bliver begrænset – se det som du holder et stykket farvet folie foran pæren – der vil altid være et “lystab” på denne måde.

En anden metode er at tilføje en smule xenon gas ind i halogen pæren, hvilket kan give et lidt mere hvidt lys end halogen gas gør det muligt.

Der er “2” typer af pærer som giver et betragteligt pænere lys end de kedelige standard halogen pærer.

  1. Lidt mere hvidt lys – Osram Cool Blue / Philips White Vision – denne pære type giver et “lidt mere” hvidt lys end en standard halogen pære
  2. Væsentligt mere hvidt lys – GP Thunder 7500K pærerne er gang på gang den pære der har været testvinder for det “pæneste” lys på markedet stadig lovlige og E-Mærkede
  3. GP Thunder 8500K pærerne er ikke lovlige, da de simpelthen er farvet for meget i glasset, og nuancerer nærmest over i lilla

Er der andre parametre der har indflydelse på farven af lyset? JA! Det er der faktisk, lygte parabolens udformning, kan afgøre hvordan lyset reflekteres, ligeledes hvordan lyset projekteres ud ved linse lygter – der er ikke så meget man kan gøre, men man kan godt opleve at en pære ændre farven på lyset betrageligt fra en lyget til en anden.

Grundliggende regel – Jo mere hvidt / blåligt lys man får med en halogenpære, jo “mindre” lys vil der komme ud på vejen

Kan man få halogen pærer med bedre / kraftigere lys?

Ja, det kan man godt

Hvilken farve lys giver det bedste lys på vejen?

Som udgangspunkt prøver man jo at ramme “dagslys” temperaturen som er ca. 5500K – men originalt Xenon ligger som regel omkring 4300K – faktisk er det sådan et “hvidere” lys (højere kelvin) giver dårligere lys i dårlig sigtbarhed, i tåge og regn vil gult lys faktisk bryde bedst igennem, hvorfor man kan godt kan argumentere imod at det altid er en fordel for lysudbyttet at være så hvidt så muligt, og det kan også være med til at forværre udsynet under kørsel.

Vores anbefalinger af pære

Bedste lys: Osram Night Breaker Intense

Mellemvejen: Osram Cool Blue

Pæneste lys: GP Thunder 7500K